Армія і громадяни дадуть відсіч Росії у випадку повномасштабної агресії, - Порошенко

Президент Петро Порошенко прокоментував скупчення російських військ біля кордонів України та загрозу повномасштабної агресії з боку РФ

Про це президент розповів в інтерв’ю Еспресо.TV та іншим українським телеканалам.

"Особливо для тих кандидатів, кто не знав або забув, що зараз йде війна з Росією: це не холодна війна, і не заморожений конфлікт. Майже кожен день ми втрачаємо наших бійців, кожен день є обстріли, звичайно, що в цих умовах ми маємо демонструвати відповідальну поведінку", - зазначив Порошенко.

Керівник держави наголосив, що кожен успіх України - це особиста поразка президента РФ.

"Кожен наш крок в бік Євросоюзу - це поразка Путіна. Отримання українською церквою Томосу про автокефалію - це поразка Путіна. Наші успіхи в реформах: не тільки створення української армії чи утвердження української мови, не тільки децентралізація чи нова українська школа або сільська медицина, це все поразки Путіна, бо так він сприймає кожен успіх України", - сказав президент.

Глава держави наголосив, що Україна не має розраховувати на адекватну реакцію з боку Путіна, бо незаконна анексія Крима - це неадекватна реакція Путіна, введення військ і початок агресії на Донбасі - це неадекватна реація Путіна, напад на наші кораблі в нейтральних водах Чорного моря поблизу Керченської протоки - це неадекватна реакція Путіна.

"Наявність російських дивізій на наших кордонах - це неадекватна реакція Путіна, яка може призвести до нападу, до повномасштабної агресії", - зазначив президент України.

За словами Порошенка, ситуація зараз кардинально відрізняється від тої, що була у 2014 році. Бо зараз ми маємо армію, яка дасть відсіч на агресію, і ціна агресора буде більшою.

"Сьогодні і цивільне населення України дасть відсіч агресору при спробі перейти будь-яку ділянку російсько-українського кордону. Я думаю, що ця інформація є у Путіна", - наголосив петро Порошенко. 

Президент зазначив, що єдиним гарантом нашої незалежності, суверінітету і територіальної цілосності України є не підписання меморандумів на папірці, а Збройні сили України, інші силові підрозділи.