Російському актору "Сватів" Добронравову дозволили в'їзд до України, а з серіалу зняли заборону

Суд визнав протиправними дії СБУ щодо заборони громадянину РФ Федору Добронравову в'їжджати в Україну та демонструвати фільми з його участю

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду Києва.

Зазначається, що суд також визнав протиправними дії СБУ щодо звернення до Міністерства культури України про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

До того ж суд визнав протиправним та скасував наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування серіалу.

Читайте також: Серіал "Свати" остаточно заборонили в Україні. Чому так вийшло

Суд проаналізував довідку СБУ, на підставі якої приймали рішення, і постановив, що вона була укладена з порушеннями і в ній були відсутні належні обґрунтування.

Тому, всі інші рішення, прийняті на основі цієї довідки суд визнавнеобґрунтованими, а тому визнав протиправними й скасовав відповідну постанову СБУ, наказ Міністерства культури України та наказ Державного агентства України з питань кіно у частині анулювання державних посвідчень на право розповсюдження і демонстрування певних фільмів за його участі.