Зеленський і Порошенко виходять до другого туру виборів, - соцдослідження

За даними опитування "Социс", найбільшу підтримку серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, отримує Володимир Зеленський

Про це повідомляє Центр соціальних і маркетингових досліджень "Социс".

Опитування, проведене з 20 до 25 березня серед 2000 респондентів, показало, що у перемогу на президентських виборах в Україні шоумена Володимира Зеленського українці вірять більше, ніж у перемогу нинішнього голови держави Петра Порошенка.

У своїх заявах опитувані показують досить активну позицію із волевиявлення. Близько 81% респондентів стверджують, що у більшості випадків, майже завжди чи завжди голосують, коли в Україні проходять вибори різних рівнів. Всього близько 8% ніколи чи майже ніколи не голосують.

Понад 84% українців готові взяти участь (повністю впевнені + скоріше впевнені) у виборах президента України, які відбудуться 31 березня.

Згідно з результатами соцдослідження, найбільшу підтримку серед тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, отримує Володимир Зеленський (24,6%), друге місце посідає Петро Порошенко (14,8%). За лідера партії ВО "Батьківщина" Юлію Тимошенко готові проголосувати 8,7%. Вона посідає третє місце в президентських перегонах.

За кандидата в президенти від "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка готові проголосувати 7,9% тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, за лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка та лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 6,4% і 5,3% відповідно. Інші кандидати набирають менше ніж 4% голосів.

Наразі 16,6% виборців ще не визначилися і не знають, за кого віддадуть свій голос у день виборів. Цій категорії респондентів було поставлено запитання "Навіть якщо зараз Ви ще не визначилися зі своїм вибором, до кого з наступних кандидатів Ви схиляєтеся більше?" Серед тих, хто не визначився, люди найбільше схиляються до Зеленського (15,4%), до Порошенка (9%), Бойка (5,7%), Тимошенко (4,8%) та Гриценка (4,5%).

Під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним президентом України. Найбільш вірогідним переможцем на президентських виборах респонденти вважають Зеленського - 28,5%. Перемогу Порошенка прогнозують 25,7% опитаних, а Тимошенко -12,7%. У перемогу інших кандидатів респонденти вірять неохоче, жоден із кандидатів не отримує показники вище ніж 5%.

Майже чверть опитаних (24,4%) не змогли визначитися з тим, хто саме стане наступним президентом України.