В “Укрнафті” змінилася наглядова рада: голова правління Марк Роллінс достроково покине посаду

Акціонери "Укрнафти" обрали нову наглядову раду і надали їй більше повноважень

Про це повідомив виконавчий директор Нафтогазу Юрій Вітренко в ефірі Еспресо.TV.

“Дії компанії є надзвичайно серйозними. “Укрнафта” є складовою групи “Нафтогаз”. Ми розуміємо нашу відповідальність за активи, в тому числі за “Укрнафту”, - сказав Вітренко.

Він повідомив, що сьогодні акціонери "Укрнафти" привели структуру управління компанії у відповідність до вимог закону про акціонерні товариства, затвердили оновлений статут і положення про наглядову раду. Також повідомляється, що наглядовій раді передали повноваження призначати і звільняти голову правління, які раніше були в компетенції зборів акціонерів.

“Таким чином ми привели статут у відповідність до законодавчих змін та найкращих практик урядування”, - пояснив виконавчий директор Нафтогазу.

Наглядова рада "Укрнафти" включатиме 6 незалежних членів і 5 представників інтересів акціонерів.

За квотою мажоритарного акціонера ("Нафтогаз") до складу наглядової ради увійшли Юрій Вітренко, Ярослав Теклюк і Поліна Загнітко. Інтереси міноритарних акціонерів будуть представляти Яна Мануїлова і Уріел Цві Лейбер.

На позиції незалежних членів обрані Андрій Бойцун, Олена Макеєва, Олег Мозговий, Микола Почапський, Андрій Процик і Павло Загороднюк.

У зв'язку зі зміною в структурі управління компанією, акціонери вирішили достроково припинити повноваження діючого голови правління Марка Роллінса 30 квітня 2019.

За рішенням акціонерів з 1 травня 2019 Олег Гез, чинний заступник голови правління і виконавчий віце-президент по збуту, тимчасово буде виконувати обов'язки керівника "Укрнафти" до обрання нового голови.

Читайте також: Мільйони на менеджерів. Топ-5 зарплат керівників держкомпаній

Крім того, акціонери погодилися укласти контракти про продаж 4,062 млрд кубометрів газу "Нафтогазу". Угодами передбачено, що НАК купує 2,062 млрд кубометрів, що відповідає об'єму газу, що надійшов від "Укрнафти" до ГТС в попередні періоди, а також 2 млрд кубометрів газу майбутньої добичі. "Укрнафта" направить отримані кошти на погашення податкового боргу.