"Багатії швидше набирають популярність": відеоблогер обдурив підписників ілюзією розкішого життя

Дев'ятнадцятирічний відеоблогер Байрон Дентон протягом тижня викладав фотографії в Instagram, що показують розкішне життя для експерименту

Відповідне відео експерименту блогер опублікував на Youtube.

Дентон протягом тижня викладав фотографії, що показують розкішне життя. Зокрема, перельоти на приватному літаку, покупки в Louis Vuitton, взуття від Balenciaga, модні вечірки.

За цей час значно збільшилася кількість його передплатників, а кожен пост набирав величезну кількість лайків - його друзі і старі шанувальники подумали ж, що раптове багатство звалилося на блогера через виграшу в лотереї або отримання спадщини.

Як виявилося, відеоблогер з Лондона просто вирішив провести експеримент і в результаті прийшов до висновку, що в Instagram найбільшою популярністю користуються багаті люди. Якщо людина в соціальних мережах ділиться зображеннями, які свідчать про наявність у нього великих грошей, він легко може стати попелярним "інфлюенсером".

Експеримент Дентона показав, що багаті люди набирають легко популярність і отримують визнання в соціальних мережах.

"Я зробив це, щоб перевірити, чи змусить наявність дизайнерських речей лайкать фотографії насправді чи ні. Якщо повернутися до фото, яке я запостив на початку грудня в схожому вбранні, трохи базовому, але все ще милому, воно набрало 2 234 лайка, 44 коммент і 113 відвідувань профілю. Але зате коштує лише з'явитися дизайнерському логотипу, кількість лайків складе більше 12 тис. - тобто кількість людей, що натиснули на кнопку лайка, збільшилася більш ніж на 10 тис. просто тому, що я ношу щось дизайнерське", - зазначив блогер.

Дентон використовував кілька фоторедакторів, щоб змінити свої знімки. Крім фотошопа відеоблогервикористовував FaceTune і PicsArt.

У середньому створення кожного фейкового зображення займало у нього близько 45 хвилин - і майже ніхто не помітив, що знімки є продуктом фоторедактури. За словами блогера, за весь тиждень лише п'ять людей у нього запитали, чи реальні ці фотографії.

У коментарі виданню Insider британець розповів, що на подібний експеримент його надихнули приклади інших відеоблогерів.

"Я бачив безліч людей, які "підробляють" подорожі і що-небудь таке, але я подумав, що було б непогано спробувати інший підхід. Мене завжди цікавило, невже причина, по якій люди так одержимі зірками, криється у факті, що вони можуть дозволити собі жити так, як інші не можуть", - сказав Дентон.

"Експеримент змусив мене поставити під сумнів поведінку людей в соціальних мережах. Невже більшість найвідоміших блогерів в наші дні набирають популярність чесним шляхом, або вони все-таки займаються фальсифікацією?"- додав відеоблогер.

Нагадаємо, донька далекобійника прикидалася багатою спадкоємицею і жила у розкоші. Тепер її судять в американському Нью-Йорку. Вона громадянка Німеччини Анна Сорокіна, але народилася в Росії.