Сьогодні останній день агітації за кандидатів у президенти перед першим туром

Сьогодні, 29 березня, останній день агітації за кандидатів у президенти перед першим туром виборів в Україні, який відбудеться 31 березня

Відповідні норми містяться у статті 57 закону України "Про вибори президента України".

За законом, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем виборів.

Агітація перед повторним голосуванням розпочинається з дня, наступного після призначення повторного голосування, і закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем повторного голосування.

У суботу, 30 березня, буде день тиші перед виборами президента. У цей день заборонена будь яка політична агітація. 

Нагадаємо, що 27 березня опублікували результати опитування Центру Разумкова, за якими лідирує Володимир Зеленський, на 2,7% від нього відстає Петро Порошенко, а третю позицію посіла Юлія Тимошенко, яка відстає від лідера на 10%.

28 березня Фонд Демократичних ініціатив ім. Ілька Кучеріва та Київський міжнародний інститут соціології опублікував дослідження. За результатами лідирує Володимир Зеленський, за якого готові віддати голоси 27,6% опитаних. Для Петра Порошенка цей показник становить 18,2%, для Юлії Тимошенко - 12,8%.

За даними Центру соціальних і маркетингових досліджень "Социс" найбільшу підтримку отримує Володимир Зеленський(24,6%), друге місце посідає Петро Порошенко (14,8%), а третє Юлія Тимошенко з 8,7% голосів.