Журналісти “Схем” заявили, що Кононенко не захотів з ними зустрітися

Ігор Кононенко каже неправду. Журналісти “Схем” заявили, що зробили все можливе, щоб отримати його офіційну позицію до виходу матеріалу в ефір

Про це повідомила Еспресо.TV головний редактор програми розслідувань "Схеми" Радіо Свобода Наталка Седлецька.

Зокрема вони телефонували йому на мобільний; відправляли повідомлення з запитаннями у месенджер Телеграм, і є відмітка, що він ці повідомлення прочитав; відправили письмовий запит з детальним переліком усіх запитань.

Також журналісти два дні поспіль їздили до депутата під офіс, спілкувались з охоронцями на рецепції, просили передати прохання про зустріч. Але вони вимагали покинути навіть парковку біля офісу (публічне місце!), очевидно щоб журналісти не змогли записати коментар народного депутата, коли він сідатиме в машину.

По-друге, Ігор Кононенко підміняє поняття. Запит громадян на публічну інформацію (на який законом справді відводиться 5 днів) і прохання журналістів про коментар - це зовсім різні речі. У своєму запиті журналісти чітко зазначили, що програма виходить ввечері у четвер 28 березня. Але Кононенко не скористався можливістю надати коментарі до ефіру.

Прес-служба надіслала письмову відповідь не по суті поставлених запитань, а лише повідомила, що він готовий зустрітись наступного тижня. Це його вибір, і наступного тижня журналісти обов’язково поїдуть до Кононенка на інтервю, якщо він сам звісно не передумає.