Дітям журналіста Хашоггі купили будинки в Саудівській Аравії за $4 млн

Діти убитого журналіста Джамаля Хашоггі отримали щомісячні п'ятизначні виплати і будинки за мільйони доларів в Саудівській Аравії від уряду королівства в якості компенсації

Про це повідомляє Washington Post.

За даними нинішніх і колишніх посадовців Саудівської Аравії, а також членів сім'ї Хашоггі, два його сини і дві дочки отримують виплати в рамках зусиль королівства щодо забезпечення того, аби діти журналіста були стриманими в публічних заявах про вбивство батька.

Крім того, повідомляється, що кожен з дітей отримав будинок у Саудівській Аравії вартістю до $4 млн.

Після переговорів про додаткову компенсацію, які очікуються після завершення суду над вбивцями журналіста, діти Хашоггі можуть отримати ще більші виплати - приблизно по $10 млн кожен.

Зазначається, що діти не піддавали уряд Саудівської Аравії жорсткій критиці протягом декількох місяців після вбивства.

Одне з джерел повідомило виданню, що король Салман ухвалив платежі в кінці 2018 року в якості визнання того, що "була здійснена велика несправедливість".

Зі свого боку, один із саудівських чиновників спростував заяву, що компенсація надається задля спроби закликати дітей зберігати мовчання. За його словами, виплати відповідають традиції країни надавати підтримку жертвам злочинів.

"Така підтримка є частиною наших звичаїв і культури. Вона не прив'язана ні до чого іншого", - сказав він під час бесіди з виданням.