Морська охорона ДПСУ посилила прикордонний режим маневровими катерами

Морські прикордонники спустили на воду швидкісні малі катери - збільшують свою присутність в контрольованих районах та територіальному морі

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Традиційно, із встановленням стійких плюсових температур, в прибережній зони прикордонних водойм активізується рух маломірних плавзасобів, йдеться у повідомленні.

Відповідно, й морські прикордонники збільшують свою присутність в прикордонних контрольованих районах і в територіальному морі.

Зазначається, що швидкісні та маневрені малі катери морської охорони успішно пройшли ходові випробування після обслуговування та зберігання в осінньо-зимовому періоді і заступили на службу.

У прес-службі наголошують, загалом в морській охороні ДПСУ понад 30 "малюків", які активно патрулюють весь період малої навігації, входять до складу тактичних груп з іншими катерами та кораблями.

Також катери виконують завдання із контролю прикордонного режиму, безпеки підходів до портів, забезпечення режиму судноплавства, що відповідає міжнародному морському праву та міжнародним стандартам безпеки судноплавства в зоні відповідальності загонів морської охорони, додають у відомстві.