У НАТО розглянуть та схвалять пакет заходів зі стримування Росії в Чорному морі

Голови міністерств закордонних справ країн НАТО на саміті НАТО 3-4 квітня у Вашингтоні мають намір розглянути і схвалити пакет заходів, спрямованих на стримування загроз, які походять від Росії в Чорноморському регіоні

Про це заявила постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Гатчісон на брифінгу.

Гатчісон сказала, що Росія продовжує дестабілізувати ситуацію в Чорному та Азовському морях і назвала "абсолютно неприйнятним" затримання в Керченській протоці трьох українських військових кораблів та утримання в полоні моряків з цих суден.

Вона заявила, що таку "агресивну поведінку" Росії обговорять на саміті.

Гатчісон також розкрила деякі подробиці розробленого американською владою спільно з НАТО пакету заходів для стримування Росії в Чорному морі.

За її словами,, до нього увійдуть спостереження з повітря і збільшення кількості кораблів країн НАТО в Чорному морі.

"Мова йде про пакет, що зміцнює розвідку, повітряну розвідку, а також збільшує кількість кораблів НАТО, що вирушають у Чорне море для гарантії безпечного проходу українських судів через Керченську протоку в Азовське море", - сказала постійний представник США.

Гатчісон розповіла, що НАТО має намір зробити акваторію Чорного моря безпечною для країн регіону від "нав'язливості Росії".

"Дуже важливо, щоб Румунія, Болгарія та Україна, як і Грузія, перебували під захистом в чорноморському просторі", - заявила вона.