Уряд зобов'язав Нафтогаз знизити ціни на газ для населення

Кабінет міністрів України зобов'язав Національну акціонерну компанію "Нафтогаз України" з 1 квітня знизити ціни на газ для населення

Про це на засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає Еспресо.TV

Прем’єр нагадав, що раніше "Нафтогаз" заявив про можливість продавати газ населенню дешевше, ніж зараз.

Згідно з урядовим рішенням, якщо кон’юнктура газового ринку демонструє зниження цін на газ для промисловості, “Нафтогаз” зобов’язаний продавати для населення газ за ціною, що визначається як середньоарифметична ціна газу, за якою державна компанія пропонує газ промисловим споживачам за умови передоплати. Якщо ціна для промисловості зростає, “Нафтогаз” має продавати газ для населення за ціною, встановленою урядом України.

"Чим дешевше продавати будуть, тим краще. Думаю, якраз настав час прикрутити ціну на газ. Сьогодні ми ухвалили рішення, яке дає право "Нафтогазу" встановлювати ціни нижче, ніж 8,55 гривень. Але не вище. Прошу довести це рішення "Нафтогазу" і зобов'язав НАК з 1 квітня продавати газ населенню дешевше 8,55 гривень. Якщо у світі падають ціни на газ, значить, і в Україні мають знижуватися ціни", - сказав Гройсман.

За прогнозами Міністерства енергетики та вугільної промисловості, тенденція до зниження цін на газ спостерігатиметься в Україні до грудня 2019 року. Це й дало підстави уряду знизити ціну на газ для населення.

Як повідомили в прес-службі НАК, "Нафтогаз" не брав участі в розробці документа.

"Нам ще невідомо, що там. Ми сподіваємося, що новою постановою Кабінет міністрів скасовує існуючий режим ПСО і прибирає посередників у вигляді приватних збутових компаній з відносин між групою "Нафтогаз" і побутовими споживачами. Ми очікуємо публікації документа і зможемо прокоментувати його після аналізу наших юристів ", - додали в прес-службі.