Відвідувачам парку на Алясці почали роздавати портативні туалети: люди залишають там надто багато фекалій

Співробітники національного парку Деналі на Алясці почали вручати відвідувачам портативні туалети, розраховані на п'ять-сім використань

Як пише ScienceAlert, адміністрація парку вважає, що такі заходи дозволять впоратися з забрудненням території. Глобальне підвищення температури призвело до танення льоду на території парку, оголивши понад 60 метричних тонн екскрементів минулих відвідувачів, 

У національному парку Деналі знаходиться льодовик Кахілтна, який через підвищення глобальної температури поступово тане. В результаті цього процесу на поверхні льодовика вже "оголилися" близько 66 метричних тонн відходів, більшу частину з яких складають відходи відвідувачів парку.

Танення відходів призводить до того, що в них з'являються бактерії і мікроорганізми, які поступово потрапляють в Берингове море біля узбережжя Аляски.

З початку 2019 року шість з дев'яти компаній, які займаються організацією відпочинку в національному парку, видають туристам багаторазові туалети, розраховані на п'ять-сім використань. Заповнений контейнер важить близько 7 кг - його змушені носити з собою всі відвідувачі парку і навіть альпіністи, які піднімаються на гору Деналі.