Загиблих бійців ООС Червону і Мілютіна нагородять посмертно, - штаб

Українських бійців Яну Червону та Олександра Мілютіна, які загинули 2 квітня поблизу Новозванівки, буде нагороджено посмертно

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Facebook.

"З метою охоплення з флангів нашого батальйонного району оборони поблизу Новозванівки, противник після полудня за підтримки мінометів калібру 120 мм та 82 мм розпочав висування двох груп піхоти у смугу забезпечення", - повідомив представник прес-центру Олексій Жуганов.

Зазначається, що молодший сержант Олександр Мілютін та старший солдат Яна Червона, які були на взводному опорному пункті, разом із товаришами відкрили вогонь по ворожій піхоті зі станкового протитанкового гранатомета та кулемета.

"Ворог зазнав втрат та був вимушений відступити. Водночас, з метою забезпечення відступу, противник продовжував застосування мінометів калібру 120 мм. Одна з ворожих мін обірвала життя наших героїв", - додав він.

За мужність та героїзм молодший сержант Мілютін та старший солдат Червона будуть подані до нагород (посмертно), наголосили в прес-сцентрі ООС.

Крім того, повідомляється про двох поранених українських воїнів. Це Володимир Отінов (захищав Авдіївку) та Сергій Мозговий (захищав Попасну). Отінову надали першу медичну допомогу та евакуювали. Його стан здоров'я задовільний, життю ніщо не загрожує. Мозгового було доставлено до найближчої лікарні. Загрози для його життя немає. Їх обох буде подано до нагородження.