Інтернет для всіх: Amazon запустить глобальну супутникову систему

Компанія Amazon планує вивести на орбіту Землі мережу з 3 236 супутників, які дозволять забезпечити постійне з'єднання з інтернетом десяткам мільйонів жителів планети

Відповідну заявку компанія подала в Міжнародний союз електрозв'язку, пише GeekWire.

Розгортанням подібної супутникової системи роздачі інтернету вже займається компанія SpaceX Ілона Маска, детальніше про це можна дізнатися у матеріалі "Маск хоче забезпечити Wi-Fi всю планету. Як діятиме новий проект від SpaceX". Також схожі проекти розробляють OneWeb та Facebook.

Всі системи складаються з угрупування супутників, які знаходяться на низькій орбіті, і наземних розподільних станцій, які дозволять зв'язати сигнал із супутників з пристроями користувачів.

Тепер подібний проект має намір запустити і Amazon. Заявку подали у Міжнародний союз електрозв'язку на розміщення угруповання супутників для роздачі інтернету дочірньою компанією Systems LLC. Система передбачає запуск 3 236 апаратів, які будуть перебувати на висоті від 590 до 630 км над поверхнею Землі.

Проект отримав назву Kuiper, а представник Amazon в розмові з виданням підтвердив роботу над ним. Система дозволить надати доступ в інтернет десяткам мільйонів користувачів, що живуть в районах з недостатньо розвиненою мережевою інфраструктурою, додали в компанії.