Кіберполіція у 2019 році "закрила" 100 піратських онлайн-кінотеатрів

У 2019 році кіберполіція припинила діяльність 100 піратських онлайн-кінотеатрів

Про це розповів начальник Департаменту кіберполіції Сергій Демедюк, передає прес-служба підрозділу.

"Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю, адже на перший погляд, перегляд відеострічки на піратському ресурсі не несе ніякої загрози для безпеки суспільства, але водночас, такі дії провокують зловмисників в обхід законодавства порушувати права інших громадян, чиєю власністю і являються ці стрічки. Тому культура оплати авторського відео та аудіо контенту онлайн має розвиватися в Україні", - сказав очільник кіберполіції.

За його словами, пірати не зацікавлені у наданні громадянам безкоштовного доступу до перегляду відеотворів.

Крім того, основною їх метою є отримання грошей за розміщення рекламних оголошень на піратських ресурсах. І такий заробіток може стартувати від $500  на місяць з одного сайту. При цьому, немає гарантії того, що цей ресурс не несе у собі шкідливого програмного забезпечення.

Зазначається, що вже у 2019 році кіберполіція припинила діяльність 100 піратських онлайн кінотеатрів. Адміністраторів цих ресурсів було викрито на території Львівської та Закарпатської областей, а також у місті Києві.

Поліція розпочала налагоджувати державно-приватне партнерство для ефективної протидії піратству.

На сьогодні вже підписали ряд меморандумів про співпрацю зі лідерами медіа-індустрії та громадськістю: "Старлайт Медіа", "Медіа Групою Україна", "Телерадіокомпанією "Студія 1+1", "Discovery Networks", Асоціацією музичної індустрії України та "Українською антипіратською асоціацією", яка представляє в Україні інтереси найбільших світових медіа-корпорацій.

У кіберполіції закликали правовласників звертатися з повідомленнями щодо порушення їх авторських прав.