Німеччина домагається зняття санкцій з Росії в Раді Європи, - ЗМІ

Німецькі дипломати і депутати відкрито ведуть активні дії для зняття санкційного тиску з РФ в Раді Європи і планують досягти цього на поточній сесії ПАРЄ

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на західних дипломатів і представників експертної спільноти.

За даними видання, йдеться про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні весняної сесії ПАРЄ. 

Примітно, що ця активність є понадпартійною: вона охоплює представників обох ключових сил урядової коаліції - ХДС/ХСС і соціал-демократів.

Так, днями депутати від ХДС і СДПН направили на адресу президента ПАРЄ лист з проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушників при затвердженні їхніх повноважень.

Одночасно, за даними ЄП, німецькі депутати ведуть роз'яснювальну роботу в ПАРЄ, переконуючи інших парламентаріїв в тому, що боротьба України з РФ нібито є "передвиборчою технологією" і Європа не повинна її підтримувати.

Парламентарії також запевняють, що ідею вибачення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Сама канцлер досі не оприлюднила позицію з цього приводу, але німецькі дипломати, за даними ЄП, також безпрецедентно активно домовляються з представниками інших держав про повернення росіян в ПАРЄ без санкцій.

Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить "врятувати членство Росії в Раді Європи", хоча їх опоненти ставлять під сумнів цю логіку.

За даними джерел, серед варіантів - прискорення плану з де-факто ліквідацією санкційного механізму вже на квітневій сесії ПАРЄ.