Затримання активіста, який агітував проти Зеленського: в МВС заявили про "злісну непокору" поліції

Активіста, який на вихідних агітував проти Володимира Зеленського, затримали за "злісну непокору" поліції

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко під час брифінгу, передає Еспресо.TV

"Затримання відбулось за адміністративною статтею: не за те, що інформують громадян або порушують правила проведення передвиборчої агітації, а за 18 ст. Кодексу про адміністративні правопорушення, які стосуються опору співробітникам Нацполіції, тобто -"злісна непокора". У поліції є завдання - підійти і сказати: "припиніть". Якщо громадянин не припиняє, він може бути направлений до райвідділку для складання адміністративного протоколу ", - розповів Варченко.

Радник зазначив, що будь-яка інформація, яка поширюються в межах агітаційного періоду, має бути оплачувана з виборчого фонду кандидата на пост президента, а не приватними особами.

"Будь-які фінансування агітації поза держбюджету і рахунок кандидата - заборонена в межах всього виборчого процесу. Якщо Вам хочеться підтримати свого кандидата - робіть це в законний спосіб", - додав він.

Нагадаємо, у неділю, 7 квітня, поліція затримала активіста Леоніда Овчаренка за спробу влаштувати акцію проти кандидата в президенти України Володимира Зеленського.