У Нью-Йорку через спалах кору оголосили надзвичайний стан

Влада Нью-Йорка оголосила надзвичайний стан у галузі охорони здоров’я в окремих районах міста після спалаху кору

Про це заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо, повідомляє The New York Times.

Міська адміністрація вимагатиме від невакцинованих осіб, які мешкають у визначених зонах у районі Вільямсбург, Бруклін, вакцинуватися від кору, у той час як місто посилює боротьбу з одним із найбільших спалахів захворювання протягом останніх десятиріч, йдеться у повідомленні.

За словами мера, на порушників цього припису чекатимуть штрафи. Більшість випадків захворювання на кір сконцентрована в ультраортодоксальных хасидських районах міста - Вільямсбурзі та Боро-парку.

Зазначається, що надзвичайний стан триватиме щонайменше до 17 квітня, коли рада охорони здоров’я Нью-Йорка збереться на наступне засідання.

Епідемія кору в Нью-Йорку почалася ще восени. Відтоді було зареєстровано 285 підтверджених випадків захворювання. 21 хворого було госпіталізовано, п’ятьох з яких - до інтенсивної терапії, наголошує видання.

За даними Центру з контролю та профілактики захворювань, з початку 2019 року в Сполучених Штатах зареєстровано 465 випадків захворювання на кір, 78 з яких - лише впродовж останнього тижня.

  • Нагадаємо, 9 квітня в Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що рівень захворюваності на кір в країні знову зростає. На минулому тижні на кір захворіли 2 тис. 250 українців, а з початку року - вже 37 тис. 328 людини. За цей час від ускладнень кору померло 14 людей.