У Китаї блогерку заарештували за те, що вона рибалила у піонерській хустинці

Дівчина-відеоблогер з провінції Сичуань на південному заході Китаю отримала 12 діб адміністративного арешту і штраф $ 150 за публікацію відео, де вона ловить рибу в червоній піонерській хустині

 Про це 9 квітня написала газета Global Times.

У заяві поліції йдеться, що жінка на прізвище Тан "збезчестила один із символів комуністичної революції". У Китаї червона хустка, яку носять піонери, знаменує собою кров героїв, які загинули за комунізм, а також любов до країни і славу піонерського руху.

За даними поліції, відеоблогерка з 2018 року знімала відео, на яких займалася сільськогосподарськими роботами і ловила рибу в піонерській хустці, щоб привернути увагу підписників.

Свої записи Тан завантажувала на платформу Kuaishou. Це аналог сервісу TikTok, який дозволяє, зокрема, знімати короткі ролики, підбирати до них музику і ділитися з аудиторією. Всього її відео зібрали 3 млн переглядів.

28 березня Тан затримали за порушення китайського закону про захист героїв і мучеників, який прийняли в 2018 році. Він передбачає покарання за дії, які "порочать честь, спотворюють або применшують подвиг тих, кого в Китаї вважають національними героями й мучениками".