Вчені назвали доісторичну морську істоту на честь міфічного Ктулху. Чому

Палеонтологи з Оксфордського музею природної історії назвали доісторичного родича голотурії (морського огірка), останки якого їм вдалося виявити, на честь чудовиська Ктулху з творів Говарда Лавкрафта

Як йдеться в журналі Proceedings of the Royal Society B, причиною для вибору назви Sollasina cthulhu стала наявність великої кількості щупалець у морського безхребетного, .

Останки істоти дослідники виявили в силурійських відкладеннях графства Херефордшир, Великобританія. Розмір організму не перевищував 3 см, а вік виявлених останків вчені датують 430 млн років.

За допомогою томографії вчені відтворили зовнішній вигляд організму - Sollasina cthulhu мав безліч щупалець, за допомогою яких полював на дрібну здобич на дні прісноводних водойм. Також тварина могла використовувати щупальця для пересування.

"Sollasina належить до вимерлої групі офіоцістіоїдів, а нові дані представляють першу інформацію про їх внутрішню будову. Вдалося побачити внутрішні кільцеподібні структури, які ніколи раніше не описувалися для даної групи організмів. Ми інтерпретуємо їх як перші відомі останки водно-судинної системи таких істот", - каже Імрана Рахман з Оксфордського музея природної історії.

Міфічний Ктулху.