Через страх перед західними санкціями уряд Росії дозволив банкам приховати 18 видів інформації

Уряд РФ опублікував постанову з переліком інформації, яку емітенти цінних паперів можуть не публікувати через побоювання потрапити під західні санкції

Про це повідомляє Reuters.

У постанові від 4 квітня вказано, що прийняте рішення дозволять російським компаніям і банкам оперативно реагувати на розширення санкційних списків і знизити ризики введення санкцій відносно своїх контрагентів.

Згідно з документом, перелік інформації, яку емітенти мають право не розкривати або розкривати в обмеженому обсязі, складається з 18 пунктів, серед них - дані про керівництво, угоди, про фінансові вкладення, структуру володіння, афілійованих осіб, міноритарних та мажоритарних акціонерів, номінальних утримувачів, пов'язаних сторін, партнерів.

Крім того, дозволяється не розкривати інформацію про прийняті компанією ризики та їх оцінку, судові спори, контрагентів, включаючи їх географічну та галузеву структуру.

Російські банки також мають право не розкривати відомості про операції в іноземній валюті, розподіл коштів на рахунках залежно від типу клієнтів, про сегменти своєї діяльності.

Своїм рішенням російське уряд дозволив компаніям і банкам не публікувати вищевказані дані, якщо вони розкривають інформацію про особу під санкціями, яка може сприяти введенню західних обмежень проти самого емітента або інших осіб, якщо сам емітент знаходиться під санкціями.

Крім того, не розкривати дані про себе може й банк, що працює з держоборонзамовленням, а також будь-який емітент, якщо публікація інформації розкриває деталі угоди, пов'язаної з оборонним замовленням або військово-технічним співробітництвом.

Оцінювати, яку інформацію російські компанії і банки можуть приховати, буде Банк Росії.