Кім Чен Ин назвав умову третього саміту КНДР та США

Лідер КНДР Кім Чен Ин назвав умову, за якої буде можливим третій саміт зі США

Про це із посиланням на CNN повідомляє "Укрінформ".

Сполучені Штати мають покласти край реалізації нинішніх підходів до Північної Кореї, якщо вони хочуть провести третій саміт лідерів США і КНДР. Про це заявив лідер Північної Кореї Кім Чен Ин під час виступу на 14-й сесії Вищої народної асамблеї КНДР.

"Лідер Північної Кореї наголосив, що якщо Сполучені Штати висловлять намір провести третій саміт, то це відбудеться "за умови, якщо США матимуть правильне ставлення і знайдуть методологію, яку можна було б розділити з нами, тоді ми захотіли би спробувати ще раз", - зазначає видання.

Виступаючи в п'ятницю у Пхеньяні, Кім наголосив: "Сполучені Штати багато говорять про проведення третього саміту США-КНДР, але ми не задоволені й не бажаємо знову бачити саміт, подібний до того, що відбувся в Ханої". Водночас він додав, що його особисті відносини з президентом Трампа не так ворожі, як відносини між двома країнами.

"Але буде складно знову отримати гарну нагоду як минулого разу", - заявив північнокорейський лідер.

При цьому Кім запевнив, що "буде терплячим" і чекатиме до кінця нинішнього року, допоки Сполучені Штати вирішать, чи хочуть вони проведення ще одного саміту на таких умовах.

Водночас, телеканал наводить заяву офісу президента Південної Кореї, що виступає посередником в організації переговорів між лідерами США і КНДР.

"Наш уряд робитиме все від нас залежне, щоб зберегти нинішній імпульс для діалогу й допомогти переговорам між США і Північною Кореєю відновитися в ближчому часі",- йдеться в оприлюдненому документі.