Порошенко доручив змусити РФ звільнити моряків через Міжнародний трибунал

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ звернутися до Міжнародного трибуналу з морського права задля звільнення полонених українських моряків

Про це він написав у Facebook.

"Судилище, що зараз відбувається в Москві над українськими моряками, є кричущим доказом того, що Росія продовжує демонструвати цинічну неповагу до прав людини. Якщо для РФ це політична гра та шантаж, то для нас – це боротьба за долі наших громадян та повагу до вимог міжнародного права. Як би не хизувався агресор, його дії вже надійно сковані вжитими нами заходами – це і дипломатичний тиск, це і запущені процедури ЄСПЛ, і механізм примусового врегулювання спору відповідно до Конвенції ООН з морського права", - написав він.

За словами Порошенка, МЗС додатково звертається до Міжнародного Трибуналу з морського права щодо цього питання.

"Сьогодні за моїм дорученням МЗС додатково звертається до Міжнародного Трибуналу з морського права із запитом для вжиття примусових заходів до російської сторони для звільнення українських моряків. Розраховуємо, що вже за лічені тижні Трибунал зобов’яже Росію звільнити наших моряків і українські кораблі, а її дії буде визнано неправомірними. Саме такі рішення наближають звільнення наших моряків, як і решти наших громадян, а також робить невідворотним притягнення Росії до міжнародної правової відповідальності", - зауважив президент.