ДБР розслідує хабар Ситнику від Крючкова, - ГПУ

Державне бюро розслідувань розслідує хабар очільнику НАБУ Артему Ситнику від підозрюваного у завданні збитків державі на суму понад 346 млн грн Дмитра Крючкова

Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16.04.2019 за фактом надання Крючковим Д.В. та іншими невстановленими особами неправомірної вигоди Директору Національного антикорупційного бюро України Ситнику А.С. за вчинення чи невчинення в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої влади чи службового становища, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України", - написала вона.

Крім того, ДБР здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 16 квітня 2019 року за фактом одержання директором НАБУ Ситником хабара в особливо великому розмірі від Крючкова та інших невстановлених осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснюється Генпрокуратурою України.

Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.