Напередодні другого туру прикордонники посилили заходи безпеки на КПВВ

Напередодні другого туру виборів прикордонники зі складу Об’єднаних сил підготувалися до можливого збільшення пасажиро-транспортного потоку через лінію розмежування

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Аби скоротити час на проходження контрольних процедур на КПВВ заплановано посилення служби додатковими прикордонними нарядами з перевірки паспортних документів та огляду транспортних засобів,йдеться у повідомленні.

Зазначається, що передбачено застосування мобільних комплексів прикордонного контролю з додатковими робочими місцями на базі мікроавтобусів в усіх КПВВ вздовж лінії розмежування.  

У прес-службі наголошують, що з метою ефективного реагування на можливі провокації проросійських бойовиків під час виборчого процесу посилено заходи безпеки в КПВВ шляхом застосуванням мобільних підрозділів та кінологічних груп з собаками для унеможливлення переміщення через лінію розмежування зброї, вибухівки та засобів терору.

Такі заходи також застосовуються для недопущення осіб, які можуть брати участь у дестабілізаційних заходах на території України в період виборів, йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що активна фаза посилення на постах в`їзду-виїзду вже розпочалась. За рахунок маневру сил і спецзасобів, активізації використання технічних засобів та службових собак ущільнено присутність прикордонних нарядів в межах гуманітарних коридорів, уточнено взаємодію і з іншими правоохоронними органами та Збройними силами України.