Найбільш маразматичні правки подав саме "Квартал 95", - Сюмар щодо закону про квоти

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар прокоментувала заяву Володимира Зеленського про те, що закон про квоти розробляли "не зовсім телевізійні фахівці"

Про це Сюмар написала у Facebook.

"До відома відомого "руководителя телевизионного бизнеса" (так себе Володимир Зеленський назвав в інтерв'ю РБК-Україна, - Ред.) - закон про квоти був розроблений і погоджений з усіма великими українськими телегрупами: 1+1, Старлайти, ТРК Україна. Але найбільш маразматичні правки, аби нівелювати закон, подавав саме Квартал 95. І їх писали люди, явно далекі від законодавчої техніки", - розповіла Сюмар.

За її словами, ці правки відхилили і закон дав свій позитивний ефект - 92% української мови в ефірі. 

Також голова комітету прокоментувала квоти на радіо: "Вереску було ще більше. Але мені подобається, що Потап і "Врємя і Стєкло" легко заспівали українською. Не кажучи вже про ренесанс молодих виконавців, і як швидко українська музика стала європейською".

Раніше кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів про своє бачення мовних квот на телебаченні: не можна у російськомовних забирати російськомовне ТБ.