Мелітопольський суд відмовився коментувати рішення у справі про збитий літак Іл-76

У Мелітопольському міськрайонному суді Запорізької області заявили, що передчасно коментувати рішення, яким не визнано загибель командира Іл-76 результатом агресії РФ, за відсутності його повного тексту

Про це повідомляє прес-служба суду на порталі Судова влада України.

Мотиви, з яких суд відхилив надані сторонами докази, мотивована оцінка аргументів, наведених учасниками справи, висновки суду щодо відсутності підстав задоволення заяви та норми права, які застосував суд, будуть викладені в мотивувальній частині повного тексту судового рішення, ідеться в повідомленні.

Зазначається, що судове рішення ухвалено судом 16 квітня 2019 року. На засіданні проголосили вступну та резолютивну частини рішення відповідно до вимог ч. 1 ст. 268 ЦПК України.

У суді наголошують, що після проголошення вступної та резолютивної частин судового рішення судом відповідно до вимог ч. 6 ст. 268 ЦПК України повідомлено присутніх в судовому засіданні учасників справи про те, що повне рішення буде складено протягом 5 днів, і сторони зможуть його отримати 22 квітня 2019 року. 

У прес-службі повідомляють, що вказане судове рішення не набрало законної сили і відповідно до ЦПК України учасники справи мають право на апеляційний перегляд справи.

Коментування судового рішення за відсутності його повного тексту є передчасним, йдеться у повідомленні.

Водночас у суді звернулися до ЗМІ, при висвітленні інформації щодо діяльності судової влади, свідомо ставитись до вимог, щодо її об’єктивності та достовірності, дотримуючись кодексу журналістської етики. 

  • Нагадаємо, 14 червня 2014 року над Луганською областю з переносного зенітно-ракетного комплексу терористи "ЛНР" збили літак Іл-76, на борту якого перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.
  • 16 квітня Мелітопольський міськрайсуд відмовився визнати загибель Олександра Білого - командира збитого поблизу Луганська в 2014 році літака Іл-76 - наслідком російської агресії.