У США консерватори закликають до імпічменту Трампа

Адвокат Джордж Конвей закликає президента США Дональда Трампа піти з посади незважаючи на те, що звіт спецпрокурора Роберта Мюллера не містить доказів підтримки виборчої кампанії Трампа з боку РФ у 2016 році

Про це повідомляє Politico.

“Адвокат консерватор Джордж Конвей закликав президента Дональда Трампа піти з посади після звіту спеціального прокурора Роберта Мюллера, ще більше розділяючись у поглядах зі своєю дружиною - радником президента Келліан Конвей”, - йдеться у повідомленні.

Джордж Конвей, який не приховує свою зневагу до президента Трампа, стверджує, що, хоча звіт Мюллера виправдав Трампа у питаннях змови (втручання РФ у вибори президента 2016 року — ред.) та перешкоджанні правосуддю, висновки спецпрокурора все одно є підставою для імпічменту.

Джордж Конвей назвав Трампа "раковою пухлиною на посаді президента", яку Конгрес повинен "видалити без затримки".

Нагадаємо, спецпрокурор Роберт Мюллер не знайшов доказів змови між виборчим штабом Дональда Трампа і росіянами.

Мюллер розглянув 10 епізодів, пов'язаних з Трампом і можливими перешкодами розслідування. Вільям Барр заявив, що Мюллер не виніс "прокурорського рішення" у цій частині справи. У Мін'юсті США прийшли до висновку, що доказів недостатньо для пред'явлення звинувачення президенту.

Тим часом, демократи у Конгресі США вимагають слухань зі спецпрокурором Робертом Мюллером щодо російської справи. Зокрема, із такою заявою виступили спікер Палати представників Ненсі Пелосі та лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер. Голова Юридичного комітету нижньої палати Конгресу США Джері Надлер у цьому зв'язку повідомив, що вже викликав Мюллера на слухання до комітету.