"Червона Шапочка" та інші. У Барселоні назвали 200 дитячих творів сексистськими

З бібліотеки школи Барселони вилучили 200 книжок, назвавши їх "надзвичайно стереотипними та сексистськими"

Про це повідомляє The Guardian.

Кілька шкіл в Іспанії розглядають імовірність очищення своїх бібліотек від дитячих книжок, які містять стереотипи і сексизм. Днями в одній зі шкіл у Барселоні провели перевірку та виявили, що 30% літератури містить сексистські висловлювання та пропаганду гендерних стереотипів. 

Серед книжок, у яких наявний сексизм, зокрема, казка "Червона Шапочка" та історія про святого Георга, популярна у католиків.

Усі 200 книжок були вилучені та замінені на менш сексистські. Тепер і інші школи Барселони планують вилучити твори, у яких пропагується гендерна нерівність. 

У батьківському комітеті школи, що планує наслідувати цей приклад, зазначають, що такі заходи дуже важливі. Наголошується, що традиційна література ілюструє багато гендерних стереотипів, і добре буде замінити книжки на такі, що зламають ці стереотипи.

"У п'ять років у дітей вже сформоване уявлення про гендерні ролі, вони розуміють, що значить бути хлопчиком і дівчинкою, тому дуже важливо працювати над поняттям гендеру з пелюшок", - зазначила голова батьківського комітету Естель Клюзелла.