У Запоріжжі виборців на дільниці підвозять авто із зеленими стрічками

Комітет виборців України зафіксував факти підвозу виборців на дільниці для голосування у Запоріжжі на автомобілях із зеленими стрічками

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За інформацією спостерігачів організації, підвезення виборців здійснюють автомобілі зі стрічками зеленого кольору.

Як повідомив представник КВУ у Запорізькій області Роман П’ятигорець, перші дані щодо таких випадків надійшли до громадської організації безпосередньо від виборця. Чоловік зняв на відео, як людина, що підвозила виборців, фотографує їх біля дільниці, та надіслав це відео разом з іншими даними на спеціальну електронну пошту Комітету виборців.

"Як мені повідомили, існує десь 15 екіпажів по місту Запоріжжя. На машинах є зелена стрічка. Підходять до людей і пропонують підвези на дільницю – підходять виключно до людей похилого віку. Підвозять і потім роблять фотозвіт. Не на камеру чоловік, якого зняли, казав, що це проект "Зелене таксі", що підвозимо людей-виборців Зеленського. Каже, я не бачу в цьому ніякого порушення. Але ж підвіз виборців… Ми не знаємо, що в тих авто: дають, не дають там гроші, проводять, не проводять агітацію. Ми повідомили про це як про підвіз виборців, щоб потім реагувала Національна поліція: якщо вони побачать таке авто – зупинять і допитають людей", – розповів П’ятигорець.

Наразі представники КВУ звернулися до поліції щодо надання необхідної правової оцінки за даним фактом.