Невдале випробування: під час тесту космічного корабля SpaceX стався збій

20 квітня під час випробувань версії нового пасажирського корабля SpaceX - Crew Dragon - стався збій. Перший політ астронавтів NASA на космічному кораблі планувався на липень

Про це пише The Verge.

"SpaceX провела серію випробувань двигуна корабля Crew Dragon на випробувальному стенді в зоні посадки на мисі Канаверал, штат Флорида", - заявив представник SpaceX в заяві для видання The Verge. "Початкові випробування пройшли успішно, але остаточне призвело до збою на випробувальному стенді". Аварія під контролем, ніхто не постраждав, додали представили Space X.

SpaceX проводить випробування апарату Crew Dragon для підготовки апарату до відправки астронавтів NASA на Міжнародну космічну станцію в рамках програми створення комерційних екіпажів космічного агентства.

21 квітня у соцмережі Twitter поширилося неперевірене відео із результатами цього тесту. На відеоролику показано потужний вибух у капсулі. На питання про відео, представники SpaceX просто послалися на офіційну заяву про суботній тест.

Crew Dragon - один з кораблів, який створили в рамках програми NASA з розробки космічних апаратів приватними компаніями. Він може вміщати від чотирьох до семи осіб, але на тестовому запуску всередині корабля пасажирів немає.

Читайте також: Маршрутка в космос. Як Ілон Маск зробив свої ракети багаторазовими

За планами NASA, приватні кораблі розробки SpaceX і Boeing повинні замінити для американської космонавтики розроблені в 60-ті роки XX століття російські кораблі "Союз", котрими астронавти доставляються на МКС.