В Україні поки не заборонятимуть літаки, старші за 20 років - Мінінфраструктури

У Міністерстві інфраструктури вирішили поки не забороняти до використання літаки, вік яких перевищує 20 років. Але Державіаслужба посилить контроль за технічним станом таких літаків

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

"Ми з розумінням поставилися до неодноразових звернень авіакомпаній не забороняти до використання літаки, вік яких перевищує 20 років. Водночас Державіаслужба посилить контроль за технічним станом повітряних суден, що використовуються для перевезення пасажирів. Безпека перш за все", - заявив на нараді з підготовки авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Він також сказав, що в Україні будуть вводитися європейські директиви, що стосуються екологічності літаків.
Омелян зазначив, що ситуація, що склалася влітку 2018 року, коли авіакомпанії масово затримували чартерні рейси, не надавали пасажирам вчасно інформацію та послуги, не повинна знову трапитися цьогоріч:

"Досвід минулого року нами враховано. Підготовлена ​​нова редакція авіаційних правил перевезень пасажирів і багажу. Окремо ми будемо суворо контролювати затримки і перенесення рейсів, це - відповідальність авіаперевізників", - зазначив Омелян.

Контакт представників авіакомпаній з пасажирами під час таких ситуацій повинен бути постійним, додав Омелян.

"У разі невиконання перевізником вимог, встановлених Правилами про надання необхідного обслуговування пасажирам у разі затримки або скасування рейсу, Державіаслужба може застосувати до нього фінансові санкції у вигляді накладення штрафу відповідно до ст. 127 Повітряного кодексу України", - зазначив в.о. першого заступника голови Державіаслужби Сергій Коршук.

Зазначимо, станом на липень 2018 року половина авіапарку українських авіакомпаній має вік понад 20 років.

Читайте також: Аеропорт замість моря. Що зміниться в Україні після туристичного колапсу