Призначення голови ДФС: рішення суду про припинення конкурсу набуло чинності

Комісія вищого корпусу державної служби тимчасово зупинила конкурс на посаду голови митної служби через рішення Окружного суду

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

Зазначається, Комісія вищого корпусу державної служби вповноважена лише частково виконати ухвалу Окружного адміністративного суду м. Києва від 17 квітня, а саме "призупинити вчинення дій щодо проведення конкурсу на зайняття вакантної посади голови державної митної служби".

У Мінфіні пояснюють, що строк подання документів на конкурс може становити не менше 15 і не більше 30 календарних днів з дня отримання інформації про проведення конкурсу, результати конкурсу оприлюднюються на пізніше 45 календарних днів з цієї ж дати.

Отже, у разі призупинення проведення конкурсу та після прийняття рішення про відновлення його відповідні процедури мають бути проведені з урахуванням граничного терміну.

Станом на 17.04, коли була прийнята ухвала суду, пройшло 28 днів з дати оголошення конкурсу. Тобто коли буде прийняте рішення щодо поновлення конкурсу, відлік почнеться з 29 дня. Усі результати попередніх етапів відбору, в тому числі, визначення фіналістів, залишаються в силі.