Під Верховною Радою розпочалася акція на підтримку мовного законопроекту. НАЖИВО

Політичні та громадські діячі, літератори, видавці, артисти закликають парламентарів ухвалити законопроект №5670-д "Про функціонування української мови як державної", голосування якого відбудеться сьогодні, 25 квітня

Акція за ініціативи Громадської коаліції "Україні – закон про державну мову" розпочалася в четвер, 25 квітня, та триватиме до ухвалення законопроекту.

У ній беруть участь співзасновник Народного руху України Володимир Яворівський, українські поети Павло Мовчан та Дмитро Павличко, письменники Василь Шкляр та Юрій Щербак, віце-прем'єр-міністр В’ячеслав Кириленко, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, гурти "Тінь Сонця", "Мандри", "Хорея Козацька", "Гайдамаки", "Очеретяний кіт" та інші.

Законопроект №5670-д "Про функціонування української мови як державної" підготовлений Комітетом з питань культури і духовності у співпраці з громадськістю. Проект консолідований політиками, урядом, науковцями правниками та громадянським суспільством. Він встановлює норми застосування державної мови у публічній сфері та спрямований на захист та розвиток української мови.

Нагадаємо, розгляд законопроекту 5670-д у другому читанні триває з 28 лютого. У четвер, 25 квітня, Верховна Рада планує завершити розгляд понад двох тисяч поправок та голосуватиме проект в цілому.

За словами Голови парламенту Андрія Парубія, 5 фракцій підтримують законопроект "Про функціонування української мови як державної".