Зеленський пообіцяв проаналізувати мовний закон після інавгурації та "реагувати відповідно до повноважень"

Переможець президентських виборів Володимир Зеленський заявив, що після інавгурації проаналізує закон про забезпечення функціонування державної мови та "реагуватиме відповідно до конституційних повноважень"

Про це Зеленський написав у Facebook.

"Після мого вступу на посаду Президента буде зроблений ретельний аналіз цього закону, щоб пересвідчитися, що в ньому дотримані всі конституційні права та інтереси всіх громадян України. За підсумками аналізу реагуватиму відповідно до конституційних повноважень Президента України i в інтересах громадян", - написав Зеленський.

Читайте також. Штраф за відмову обслуговувати українською. Що може змінити закон про мову

Водночас Зеленський розкритикував перебіг ухвалення документу, назвавши законопроект "заручником політичної риторики".

"Законопроект про державну мову розглядався під час виборчого циклу, що зробило його заручником політичної риторики. Закон був ухвалений без попереднього достатньо широкого обговорення із громадськістю. До проекту закону було внесено понад 2 тисячі поправок, що свідчить про відсутність згоди щодо окремих його положень навіть у Верховній Раді. Сьогодні важко спрогнозувати наслідки ухвалення цього закону - остаточний його текст, з урахуванням усіх поправок, наразі недоступний", - написав Зеленський.

Читайте також. Ухвалення мовного закону: як голосували фракції Ради