В СБУ заявили, що "замінування" пов'язані з виборами в Україні

Почастішання випадків анонімних дзвінків про замінування пов'язано з розгортанням виборчих процесів України

Про це повідомила прес-служба СБУ у Facebook.

В СБУ вважають, що основним мотивом таких дзвінків є перешкоджання організації та здійснення волевиявлення громадян. Зокрема, останнім часом правоохоронці фіксують справжній шквал анонімних повідомлень з фейкових погрози терористичного характеру. 

"Аналіз ситуації показує, що така "вибухова активність" пов'язана переважно з розгортанням виборчих процесів в нашій країні - основним мотивом "телефонних терористів" є перешкоджання належної організації та здійснення волевиявлення громадян", - заявили в СБУ.

В СБУ зазначають, що псевдомінування сприяють дестабілізації суспільно-політичної обстановки в країні, провокують виникнення штучного соціального напруження, невдоволення діяльністю правоохоронців та державної влади, породжують ситуацію паніки та страху.

Негативними наслідками дій "мінерів" також є відволікання правоохоронців на перевірку неправдивої інформації, завдання фінансових збитків державним та комерційним установам у зв'язку з призупиненням їх діяльності, перебої в роботі транспорту і інших стратегічно важливих об'єктів.

В СБУ повідомляють, що лише протягом останнього тижня в різних регіонах України зафіксовано 93 помилкових анонімних повідомлень, що надійшли за телефоном або через інтернет.