На 9 травня московський "Безсмертний полк" йтиме з портретами Сталіна та червоними прапорами

У центральному штабі "Безсмертного полку" заявили, що портрет верховного головнокомандувача СРСР Йосипа Сталіна як "учасника Великої Вітчизняної війни" буде доречний на щорічній ході цієї загальноросійської пропагандистської акції. При цьому раніше організатори акції не схвалювали таку ідею - на їхню думку, нести портрет диктатора дозволено лише його нащадкам

Про це заявила Олена Цунаєва, яка є одним з керівників заходу, в ефірі радіостанції "Говорит Москва", передає Еспресо.TV

"Сталін теж учасник Великої Вітчизняної війни і був верховним головнокомандувачем, тому він цілком теж може йти в цьому "полку", - вважає Цунаєва.

Окрім того, за її словами, учасникам акції дозволено брати із собою радянські прапори.

Читайте також5 історій українських ветеранів Другої світової: йог, снайпер, льотчик, партизан та прапор над Рейхстагом

Водночас, вона нагадала, що на акції 2016 року депутат Держдуми, колаборант російських окупантів з Криму Наталія Поклонська несла ікону із зображенням Миколи II, останнього російського імператора. Тоді як цього робити не слід, впевнена Цунаєва, оскільки цар не має жодно відношення до подій Другої світової війни. 

Але у Поклонский інша думка з цього приводу. Своє рішення вона пояснила тим, що Микола II "допомагав солдатам в боях", пише Газета.ru.