В'ятрович ще не розмовляв зі штабом Зеленського щодо політики пам'яті

Голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович розповів, чи вже мав розмову зі штабом Зеленського щодо подальшої гуманітарної політики в Україні

Про це повідомляє 5 канал.

"Ні, жодних спроб спілкуватися з їхнього боку не було, більш того я не бачу жодних конкретних сигналів щодо того, яка власне буде гуманітарна політика нової команди. Були якісь дивні заяви пана Харебіна, щодо яких я гостро і критично висловився. Він заявляв про те, що не можна викреслювати радянське минуле, тому що це "наше все" в минулому України, потім виявилося, що пан Харебін не є членом команди Зеленського", – сказав В'ятрович.

Він нагадав, що Інститут національної пам'яті є урядовою структурою. Кадрові зміни чи зміни в напрямку його роботи можливі тільки за умови переформатування уряду.

«Я сподіваюся, що цього не буде, бо Україна має продовжити цю політику національної пам'яті, яка проводилася в останні 5 років. Якщо раптом відбудуться якісь перетворення в парламенті, а відповідно згодом і в уряді, які відіб'ються на діяльності Інституту національної пам'яті, то я в будь-якому випадку як історик буду продовжувати цю роботу", – наголосив В'ятрович.