Британський університет найняв 5 лабрадорів, щоб зменшити стрес студентів

П'ять лабрадорів стали працівниками Мідлсекського університету на півночі Лондона і допомагають студентам подолати стрес перед іспитами, а також почуття тривожності, яке заважає вчитися ефективно

Про це повідомляє BBC.

Собаки отримали спеціальні картки співробітників. У них зазначено, що лабрадори - помічники викладачів, які займаються поліпшенням емоційного стану студентів.

BBC не вказує, коли університет почав в якості експерименту залучати собак для допомоги студентів. У Instagram вищого навчального закладу фотографії лабрадорів-компаньйонів з'явилися влітку 2018 року.

Результати експерименту показали, що рівень стресу у студентів значно знизився з появою лабрадорів. "Коли ми тільки починали впроваджувати таку схему роботи, ніхто з нас не думав, що вона стане настільки успішною", - сказала представник університету Фіона Сазерс. Вона додала, що лабрадори пройшли спеціальне дресирування, яке виробило у собак доброзичливий темперамент.

Ректор Букінгемського університету сер Ентоні Селдон теж говорив про необхідність використовувати собак в школах і вищих навчальних закладах Британії. За його словами, хоча б одна собака в школі - це "найшвидший і вірний спосіб поліпшити психологічний стан дітей і забезпечити їм почуття захищеності". Міністр освіти Британії Деміан Хайндс ідею підтримав.