ДТП у Харкові: адвокат Дронова домігся нового кримінального провадження

Адвокат Дронова домігся відкриття кримінального провадження щодо експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз

Про це повідомляє журналіст Тетяна Доцяк у Facebook.

Справу порушено за статтею "завідомо неправдиве показання" або висновок експерта, йдеться у повідомленні.

"Це ті, що, зокрема, не змогли обчислити швидкість Lexus Зайцевої, тому що авто "розмито", - написала вона.

Зазначається, що перша спроба відкрити виробництво закінчилася тим, що займатися ним поліція доручила не слідчому управлінню, а дільничному, який не тільки не має відповідних знань для розслідування, але і повноважень.
 
"Справу закрили. І ось адвокат Дронова домігся відкриття справи через суд", - написала Доцяк. 
 
 
  • Нагадаємо, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення "Лексуса" 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло і автомобіля "Фольксваген Туарег", за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. В результаті зіткнення автівка збила на тротуарі 11 пішоходів. На місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла у лікарні.

  • 26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному. Апеляційні скарги на вирок суду були подані Зайцевою, її захисником Юлією Плетньовою та захисником Дронова Сергієм Перепелицею.