Туреччина не запроваджуватиме мита на українську металургію

У Туреччині завершили захисне розслідування щодо української металургії і вирішили не запроваджувати мита та інші обмежувальні заходи проти українських товарів

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку України.

Турецька рада з питань оцінки захисних заходів щодо імпорту завершила розслідування щодо українськиї товарів, йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Туреччина не запроваджуватиме мита та інші обмежувальні заходи проти українських товарів у зв’язку з відсутністю зростання імпорту в абсолютних показниках та відносно внутрішнього виробництва, а також у зв’язку з відсутністю загрози заподіяння серйозної шкоди місцевим виробникам.

Наголошується, що своє антидемпінгове розслідування Туреччина розпочала у квітні 2018 року щодо низки товарів української металургії. 17 жовтня 2018 року Туреччина застосувала тимчасові заходи впливу проти української продукції у вигляді тарифної квоти, після перевищення якої на українську металургію накладалося 25-відсоткове мито.

Загальний обсяг металургійної продукції, який Україна продала до Туреччини, у 2018 році становив $59 млн. До початку торговельного розслідування цей обсяг складав $270 млн.