Прем’єр - Аваков або Коболєв, спікер - Тимошенко. Коломойський порадив, з кого формувати уряд та Раду

Бізнесмен Ігор Коломойський вважає, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков потенційно може стати прем'єр-міністром України. Втім на цю посаду може претендувати й голова Нафтогазу Андрій Коболєв

Про це Ігор Коломойський заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Зокрема, Коломойський, прогнозуючи майбутнє Авакова, не виключив, що він може очолити уряд.

"Може, чому ні. Він може бути як компроміс між багатьма, навіть не йдучи на парламентські вибори", - підкреслив він.

Він також припустив, що до парламенту наступного скликання пройдуть "Слуга Народу", "Батьківщина", політичні сили Анатолія Гриценка та Олега Ляшка, а також вихідці з "Опозиційного блоку".

"А коли вся ця історія станеться, то має бути коаліція, правильно? Аваков буде, напевно тією людиною, яка зможе збалансувати. Мінімум залишиться міністром внутрішніх справ, мінімум", - додав Коломойський.

Втім пізніше Коломойський припустив, що Аваков може не погодитися на посаду прем’єр-міністра, й натомість запропонував на цю посаду кандидатуру очільника НАК “Нафтогаз” Андрія Коболєва:

“Аваков? Давайте не будувати безглузді статичні конструкції. Може йому взагалі не потрібно це прем'єрство, може він залишиться собі далі міністром внутрішніх справ і буде гарантом стабільності. Для такого, як Зеленський, це важлива опора. А прем'єром нехай буде Коболєв. Бо він же технічна людина, яка буде виконувати концепцію розвитку країни”, - пояснив Коломойський.

Також бізнесмен висловився щодо потенційної посади Юлії Тимошенко після виборів:

“Спікер нормально. Вона більше й не візьме”, - сказав Коломойський про екс-кандидата в президенти України Юлію Тимошенко.