Цей день в історії: 11 травня 2017 року Євросоюз надав Україні безвіз

11 травня 2017 року Рада міністрів Європейського Союзу ухвалила рішення про скасування короткострокових віз для громадян України при відвідуванні 32-х країн ЄС і Шенгенської зони. Воно набуло чинності 11 червня і стало ще одною перемогою України на шляху до євроінтеграції

Про це нагадує просвітницький проект JNSM.

Окрім того, на 11 травня припадають такі пам'ятні дати і важливі події:

1907 - у Києві за ініціативою Михайла Грушевського створено Українське наукове товариство. Метою організації, яку і професор Грушевський очолював до 1913 роки, стала організація наукової праці в країні і популяризація рідної мови.

1920 - рада Оксфордського університету дозволила жінкам отримувати освіту у своїх навчальних закладах.

1949 - в Нью-Йорку продано перший фотоапарат "Поляроїд", вартістю $89,95. Їхньою особливістю була здатність невдовзі після фотографування отримувати надрукований на папері кольоровий фотознімок. Пік популярності "Поляроїдів" припав на 1980-90 роки.

1960 - агенти Моссаду схопили в Буенос-Айресі нацистського військового злочинця Адольфа Ейхмана, котрий потім був таємно вивезений з Аргентини до Ізраїлю, відданий під суд і страчений.

1981 - у Балтіморі, штат Меріленд, американський кардіохірург Брюс Рейц зі Стенфордського університету здійснив  першу в світі серцево-легеневу трансплантацію. Це був перший випадок трансплантації легенів у світі. Сьогодні через брак донорів у світі проводять щороку не більше 100 операцій з серцево-легеневої трансплантації.

1998 - на полігоні Покран індійці здійснили три підземні ядерні вибухи, а за два дні - ще два. Таким чином, Індія стала шостою ядерною державою світу.

2000 - в Індії  народився мільярдний житель цієї країни - дівчинка на імя Аста Арора.