У Білорусі розповіли подробиці справи полковника Втюріна, який в минулому керував охороною Лукашенка

Білоруські спецслужби протягом кількох років стежили за полковником МВС Андрієм Втюріним, колишнім шефом охорони президента й заступником державного секретаря Ради безпеки цієї країни

Про це розповів сам Олександр Лукашенко, передає Наша Ніва.

Він стверджує, що Втюрін потрапив в поле зору КДБ ще до переведення до Ради безпеки у 2014-му, коли працював керівником Служби безпеки президента. Там він перебував у 1995-2014 роках, остианні сім з них - в якості безпосереднього керівника. До речі, його усунення з посади президентської охорони співпало у час з початком російського збройного вторгнення до України.

"Ось тоді у мене були сумніви, і буквально за кілька місяців мені доповіли про те, що до нього є питання", - зазначив Лукашенко. - 

Серйозно ж ним займалися останні півтора-два роки.

"Була моя залізобетонна вимога: людина, що має "індульгенцію" від президента, має бути затримана лише при наявності залізобетонних доказів. Його взяли на гарячому: $150 тис. йому в черговий раз привезли росіяни", - зазначив президент Білорусі.

Лукашенко наголосив, що протиправна діяльність Втюріна тривала не один рік і її не можна пов'язувати виключно з появою у Республіці Білорусь тепер вже колишнього російського посла Бабича.

Читайте такожЯк виглядатиме аншлюс Білорусі

При цьому він додав, що Втюрін не був близькою йому людиною.

"Моїх близьких людей ви бачили 9 травня. Це були три людини (сини - ред.), які стояли у мене за спиною. Повірте, це найближчі та найрідніші мені люди, за яких я відповідаю головою", - запевнив він.