Вчені з'ясували, чи дійсно жінки пліткують більше за чоловіків

Дослідники Каліфорнійського університету в Ріверсайді провели масштабний експеримент і з'ясували, чи дійсно жінки пліткують більше за чоловіків

Як йдеться на сайті університету, виявилося, що цей стереотип правдивий лише частково.

У дослідженні взяли участь 268 жінок і 198 чоловіків від 18 до 58 років. Добровольцям дали портативний пристрій для запису розмов. Потім вчені проаналізували всі отримані діалоги на наявність пліток: під ними розумілося будь-яке обговорення людини, якої немає в приміщенні. Умовно плітки розділили на негативні, нейтральні і позитивні.

Виявилося, що жінки справді обговорюють інших людей частіше, ніж чоловіки, але це стосується тільки нейтральних і позитивних розмов. Якщо розуміти під пліткою негативні висловлювання, то тут усі рівні.

Також вдалося встановити, що схильність до пліток будь-якого характеру не залежить від віку: молодь обговорює інших людей нарівні зі старшим поколінням. Відмінностей немає і між багатими і бідними - всі пліткують однаково.

Всього розмови за очі займають 14% всіх людських діалогів. При цьому особисте життя своїх знайомих люди обговорюють набагато частіше, ніж знаменитостей.