Wi-Fi для всіх землян: Маск показав перші 60 супутників проекту Starlink

Глава SpaceX Ілон Маск показав 60 перших супутників InternetX - Starlink, призначених для створення глобального інтернет-провайдера по всій планеті

Про це Маск написав на своїй сторінці в Twitter.

Запуск ракети-носія Falcon 9 з супутниками InternetX призначений на 16 травня 2019 року. Ці 60 супутників стануть першими з мережі у 12 тис. космічних апаратів Starlink, які повинні створити InternetX.

За словами Маска, InternetX буде працювати в середньому в 40 разів вище, ніж будь-який оператор на Землі. Вартість послуги поки не розкривається, проте відомо, що вона залишиться на рівні аналогічних проектів OneWeb і Project Kuiper Джеффа Безоса.

Раніше SpaceX вже запустила на орбіту два супутники Starlink - Tintin A і Tintin B, проте це були тестові версії пристроїв. Планується, що повністю всі 12 тис. супутників будуть виведені на орбіту після 2020 року, однак для початку роботи мережі буде достатньо 360 космічних апаратів.

Що це за проект

Проект Starlink являє собою 11 943 супутників, які зможуть забезпечити високошвидкісний інтернет-доступ по всьому світу. Такий собі "загальноземний Wi-Fi".

Все буде працювати за принципом комірчастої мережі, в якій супутники зможуть перенаправляти сигнал в райони з максимальним завантаженням. Він передаватеметься безпосередньо на станції і термінали в будинках користувачів, а для роботи системи знадобиться мінімум інфраструктури.

Це дозволить провести інтернет в регіони, де раніше доступ до мережі був відсутній взагалі. При цьому швидкість з'єднання навіть в найвіддаленіших точках буде доходити до 1 Гб / с.

Детальніше про те, як функціонуватиме проект та чому така кількість супутників від однієї компанії безпрецедентна, читайте у матеріалі: Маск хоче забезпечити Wi-Fi всю планету. Як діятиме новий проект від SpaceX