США починають серію військових навчань на сході Європі для стримування РФ

Європейське командування збройних сил США (USEUCOM) розпочинає серію військових навчань у Східній Європі та на Балканах, спрямованих на стримування російської агресії і підтримки стабільної і безпечної Європи

Згідно з повідомленням на сайті командування, серія навчань розпочалась 10 травня з військових виправ  Immediate Response ("Негайна відповідь") в Угорщині, Хорватії та Словенії.

Ці навчання зі свободи пересування стануть першими із шести давно запланованих навчань командування, які пройдуть у Європі з травня по вересень 2019 року.

Решта навчань завершаться у вересні, та відбудуться як у країнах-членах НАТО Болгарії, Німеччині, Ісландії, Італії та Румунії, так і в країнах-партнерах Грузії і Україні.

Метою серії військових навчань є "створення підготовлених спільних сил, готових виконувати повний спектр військових завдань", - сказав американський генерал-майор Джон Хілі.

"Це погоджено з нашими союзниками і партнерами для захисту національних інтересів США, стримування російської агресії і підтримки стабільної і безпечної Європи", - додав він.

Раніше повідомлялося, що США розгорнули дві авіаносні групи в Середземному морі.