Російські окупанти здійснили артобстріл житлових будинків на Луганщині

Російські окупаційні війська здійснили артилерійський обстріл Золотого-1 в Луганській області

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування. Систематичні обстріли з боку російсько-окупаційних військ постійно створюють загрозу життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу.

17 травня мобільною групою української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснено фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту Золоте-1 Попаснянського району Луганської області.

Встановлено, що близько сьомої ранку збройними формуваннями РФ з напрямку Первомайська здійснено обстріл населеного пункту Золотое-1 із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм.

В ході проведення обстеження мобільною групою УС СЦКК зафіксовано, що по вулиці Лесі Українки від попадання в будинок та розриву артилерійського снаряду калібру 122 мм зруйновано дах, частково пошкоджено стелю, санітарні прибудови, коридор та кухня, вікна у спальні. Власник будинку повідомив, що під час обстрілу він вийшов на вулицю, і це його врятувало від загибелі.

Водночас, під час обстрілу зазнали пошкоджень і сусідні будинки, де було зафіксовано вибите скло у вікнах житлових та господарчих будівлях, ще в одному помешканні по вулиці Чайковського пошкоджено вікна у теплиці та бесідці.

Прибувши на місце обстрілу по вулиці Молодіжна, представники УС СЦКК зафіксували шість свіжих вирв від попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 60 м від автомобільного шляхопроводу, що з’єднує населені пункти Золоте і Гірське. Важливо зазначити, що неподалік розташована школа і коледж, що саме по цій дорозі щодня ходять дорослі і діти.

На місці обстрілу за третьою адресою зафіксовано шість вирв від попадання артилерійських снарядів калібру 122 мм на відстані близько 800 м від житлових будинків населеного пункту Золоте-4.

Внаслідок обстрілу постраждалих осіб немає.