Суд залишив народний меморіал "Все для перемоги" на майдані Свободи у Харкові

Харківський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову міської влади стосовно намету "Все для перемоги" на площі Свободи

Таке рішення ввечері у п'ятницю, 17 травня 2019 року, ухвалив cуддя Харківського окружного адміністративного суду Владислав Єгупенко, передає Еспресо.TV з посиланням на UA:Харків. 

“Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість доводів сторін, суд дійшов висновку, що мотивація та докази, на які посилається позивач, не дають суду підстав для встановлення висновків про обґрунтованість позову. А відтак у задоволенні позову слід відмовити”, - оголосив ухвалу суддя. 

Зачитувати рішення суддя Єгупенко почав о 23:40. На це пішло 40 хвилин.

Водночас, це рішення може бути оскаржене до Другого апеляційного адміністративного суду не пізніше дня наступного за днем його проголошення. Воно набирає чинності після закінчення строку апеляційного оскарження.

Слід наголосити, що у зверненні до суду посадовці Харківської міської ради просили обмежити право на проведення пікету на майдані Свободи з використанням намету.

Читайте такожВ очікуванні реваншу

Ігор Козак, представник міськради Харкова на чолі з Геннадієм Кернесом, стверджував, що намет може створювати загрозу безпеці громадян. Також, за його словами, на цьому місці тепловики мають розпочати ремонт.

"На площі Свободи є теплова магістраль, на якій запланований плановий ремонт. В ході обстежень цієї магістралі були виявлені багато недоліків і теплові мережі зазначають, що ці комунікації зараз у передаварійному стані. Через використання намету під час проведення масових заходів "Теплові мережі" не мають можливості провести цей ремонт... Громадяни мають право збиратися мирно, мають право там використовувати намет, але в іншому місті, де це можливо і не призведе ні до яких наслідків. Ми просимо обмежити право на свободу мирних зібрань...", - заявив він на суді.

Довідка

Волонтерський пункт "Все для перемоги" було створено на початку 2014 року. Він виконує подвійну функцію - організаційну, як місце збору патріотів, та просвітницьку. Зокрема, там проводяться лекції, наради, тренінги з цивільної оборони  й надання першої медичної допомоги тощо. З інформації, розміщеної на спеціально виготовлених інформаційних стендах, можна дізнатися про харків'ян, які загинули захищаючи своє місто від сепаратистів, російських бойовиків-"туристів", а також про полеглих на Донбасі.

Нагадаємо, що у бойових діях на Донбасі вже узяли участь 15 тис. жителів Харківщини, з них 203 - загинули.

Окрім того, там постійно обговорюються ініціативи, спрямовані на допомогу українському війську і вимушеним переселенцям із зони бойових дій.