Журі з Білорусі було усунуто від голосування у фіналі Євробачення. Лазарєв не отримав обіцяні бали

Білоруське журі було виключено з фіналу Євробачення

Про це заявила Європейська спілка мовлення (EBU), передає Eurovoix.

Таке рішення було викликано тим, що члени журі з Білорусі в інтерв'ю мінському порталу Tut.by розкрили, за кого вони проголосували під час першого півфіналу конкурсу у вівторок. Це суперечить правилам Євробачення, які передбачають, що результати півфіналів не оголошують до закінчення гранд-фіналу.

Як пише Наша Ніва, під час підведення підсумків проведення конкурсу у ніч з 18 на 19 травня 2019 року "Міс Білорусь" Марія Василевич озвучила оцінки від організаторів. 12 балів, які було забрано від Білорусі, отримала країна-господарка цьогорічного конкурсу - Ізраїль.

Разом з тим, у фіналі Білорусь все одно голосувала, однак виключно на рівні телеглядачів.

Коментатор Євробачення на державному білоруському ТБ Євген Перлин повідомив, що 12 балів білоруські глядачі віддали Сергію Лазарєву з Росії.

Ще 10 балів - Нідерландам, 8 балів - Норвегії, 7 - Ісландії, 6 - Азербайджану, 5 - Словенії, 4 - Швейцарії, 3 - Італії, 2 - Австралії і 1 бал - Сан-Марино.

9 канал телебачення Ізраїлю не виключає, що дискваліфікація білоруського журі відіграла певну роль у поразці Лазарєва, котрий посів на конкурсі третє місце.